Kulturgesellschaft in Aarhus/DK
WILLKOMMEN > Veranstaltungen 2017 > Ab 30. März FILM: "Frantz"

Ab 30. März FILM: "Frantz"

Danmarkspremiere den 30. marts


CAMERA FILM præsenterer

François Ozon, sidst aktuel med ’Min nye veninde’, overrasker med et gudesmukt historisk melodrama, der udspilles i tiden efter Første Verdenskrig.

Den unge Anna har mistet sin forlovede, soldaten Frantz, der er faldet i kamp. Hendes lidenskaber genvækkes, da en ung franskmand dukker op i hendes tyske hjemby og lægger blomster ved Frantz’ grav. Mødet med hendes afdøde forlovedes ven lindrer Annas sorg, men blotlægger også skjulte sandheder. François Ozon er en elegantier af Guds nåde og udvirker mirakler med en overvejende sort-hvid billedside, der agerer bagtæppe for en historie, hvor instruktøren excellerer i klassiske twists og seksuel ambivalens.


Med ’Frantz’ har Ozon skabt en moderne periodefilm, der emmer af tysk naturromantik, Weltschmerz og som trækker på Heimat-traditionens forkærlighed for hjemstavnsfortællinger. Men stilistisk er den modig, overraskende og dristig. Pascal Marti, der også har filmet ’Min nye veninde’ (2014) og ’Ung & smuk’ (2013), er en mester til at indlejre en ildevarslende stemning i små, foruroligende dryp, så det er en sand fryd. Paula Beer vandt prisen for ’bedste unge skuespillerinde’ på Venedig filmfestival sidste år.