Kulturgesellschaft in Aarhus/DK
WILLKOMMEN > Archiv > 10. Nov. Murens Fald

10. Nov. Murens Fald

25 års dagen for Berlin Murens fald markeres på Hovedbiblioteket

(i samarbejde med Goethe Instituttet)

Hovedbiblioteket, Salen

Mandag d. 10 november 2014 kl. 19-20:30

Samtalen foregår på engelsk med oplæsning på tysk

Pris: 50 kr.

Link til billetbestilling:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=56a94de7ff


Tidl. chefredaktør for Weekendavisen og Berlingske Tidende og udenrigskorrespondent i Berlin for Politiken Peter Wivel markerer 25 års dagen for Berlin Murens fald i en samtale med de to tyske forfattere David Wagner og Nellja Veremej.

Berlinmuren slyngede sig 43 km mellem Øst- og Vestberlin. Den var 1,2 meter bred, 3,6 meter høj og afskærmede de østtyske borgere fra omverdenen. Om aftenen den 9. november 1989 lod de østtyske grænsevagter Berlinmuren åbne, og det blev begyndelsen til enden på et selvstændigt DDR og et samlet Tyskland. 25 års dagen bliver markeret på Hovedbiblioteket i Aarhus.

Tidl. chefredaktør for Weekendavisen og Berlingske Tidende og udenrigskorrespondent i Berlin for Politiken Peter Wivel vil i en samtale med de to tyske skønlitterære forfattere David Wagner og Nellja Veremej komme tættere på, hvad der er baggrunden for det Berlin, vi kender i dag og hvilken udvikling, der er set i byen.

Om Nellja Veremej, David Wagner og Peter Wivel


Nellja Veremej taler med udgangspunkt i sin prisbelønnede bog "Berlin liegt im Osten" - en Berlin historie, som beskriver, hvordan Berlin har ændret sig de seneste 20 år. Nellja Veremej er selv fra Rusland og er en god samfundsobservatør, som har et andet syn på den vestlige kultur hun bliver præsenteret for, da hun flyttede til Berlin.

David Wagner modtog i 2013 "Preis der Leipziger Buchmesse" for sin seneste bog, "Leben" (2013), som er hans første roman oversat til dansk, men vil særlig i samtalen trække eksempler frem fra sin bog "Welche Farbe hat Berlin", som beskriver den store forandring Berlin har gennemgået de seneste år.

Peter Wivel er udenrigskorrespondent i Berlin for Politiken og har skrevet bogen "Drabet på Petra Kelly" en historie om Murens fald, som udkom på Politikens forlag i 2009.


Om Authors in Aarhus

Authors in Aarhus er et samarbejde mellem Aarhus Kommunes Biblioteker og Aarhus Universitetet og arrangementet er realiseret i samarbejde med Goethe Instituttet og med støtte fra Aarhus Kommunes kulturudvekslingspulje, Kulturstyrelsens litteratur- og personudvekslingspulje samt Beckett Fonden.